Een vergader- of trainingsessie op hoog niveau afsluiten? Dit kan bijvoorbeeld door middel van een ballonvaart. Gewoon een ballonvaart boeken kan natuurlijk ook.

Na een drie-gangen diner of een dinerbuffet gaan we zo’n 2 uur voor zonsondergang, vanaf het evenemententerrein naast het Fries Congrescentrum, de lucht in. Van dit avontuur is de eindbestemming onbekend. Het is daar waar de wind ons brengt.


Na een vaart van ruim een uur wordt u na de landing weer teruggebracht naar het Congrescentrum. Daar wordt de avond afgesloten met een glas champagne en ondergaat u een ware luchtdoop. Uiteraard staan dan meerdere drankjes en hapjes klaar.


Voor nababbelen over uw ervaringen, zeker met hen die achterbleven, is dan alle tijd.

Informeer naar de prijzen; we kunnen een geheel op u en uw groep afgestemde aanbieding doen. Een voorbeeld: de ballonvaart in de 2 uren na zonsopgang. Daarna ontbijten of brunchen met de hele groep en vervolgens vergaderen ...... of ........


Het enige waarvan we afhankelijk zijn is het weer. Dat hebben we niet in de hand, helaas ......

Op anderhalve kilometer van het Fries Congrescentrum bevindt zich ‘Jachthaven de Drait’ (één van de grootste jachthavens van Friesland). Van daaruit kunt u met een sloep, met of zonder schipper(s), vertrekken voor een rondtocht door het schitterende buitengebied van Drachten.

Afhankelijk van de tijd die u wilt besteden zijn diverse routes uitgezet op een kaart.

Bijvoorbeeld: via de Leijen, het Burgumer Mar, het Prinses Margrietkanaal en Earnewâld (Eernewoude) door de ‘Oude Venen’ en de Smalle Ee weer terug naar Drachten.

Onderweg zorgt het Fries Congrescentrum op een idyllisch eilandje voor een goed verzorgde lunch, eventueel met een barbecue.


Zo zijn er tochten van 2, 4 of 6 uren. De invulling van de dag is geheel met u in overleg.


Voor het vervoer naar en van de jachthaven zijn diverse mogelijkheden: uw eigen benen, een huifkar, de ‘Segway’ of een busje.


De dag is dan weer af te sluiten met een drie-gangendiner of een dinerbuffet.


U begrijpt: we maken graag een passende aanbieding.

Op deze pagina staan een aantal mogelijke

speciale arrangementen’.

Die kunt u combineren met een vergaderarrangement.

Ook kunt u van meerdere hieronder beschreven modules gebruik maken,

zodat u de hele dag ‘onder en/of boven de pannen’ bent.

Het Fries Congrescentrum staat bekend om zijn flexibiliteit.

Dat geldt zeker ook voor een op maat verzorgde dag

of een gedeelte daarvan.

Probeer het eens!